Afbeeldingsresultaat voor rolstoelbasket parantee

 

info:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

WAT

Rolstoelbasketbal is een sport waarbij zowel snelheid, kracht, lenigheid, uithouding, precisie, techniek en tactiek aan bod komen. Maar laat je niet afschrikken, je hoeft geen topatleet te zijn om mee te doen, plezier voeren wij hoog in het vaandel! Op plezante en aangename manier proberen we rij-, dribbel- en schietvaardigheden brengen we je de beginselen van aanval en verdediging bij. In de loop van het jaar bouwen we op tot heuse wedstrijdjes met als eind vorm 5 tegen 5, dit in functie van het aantal volk en de vorderingen die we maken. Er bestaat ook de mogelijkheid om door te stromen naar competitieve ploegen in de omgeving van Leuven.

WIE

Iedereen is welkom. Momenteel bestaat onze ploeg uit een mix van personen met een handicap en studenten. Deze laatsten zullen in het kader van hun opleiding regelmatig aan de sessies deelnemen. Dus als je er zin in hebt kom je maar eens kijken!

WAAR EN WANNEER

De trainingen gaan elke donderdagavond van 19h tot 21h door in de grote zaal van het gebouw De Nayer van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de K.U. Leuven beter bekend als het sportkot. De zaal heeft vanaf dit jaar een nieuwe vloer die we dus uitgebreid gaan moeten testen! Het seizoen start vanaf begin oktober tot het einde van het schooljaar. In de vakanties zullen er geen trainingen zijn.

Als alles vlot verloopt en er is grote vooruitgang is gemaakt gaan we op het einde van het schooljaar proberen een paar oefenwedstrijdjes te spelen tegen andere rolstoelbasketploegjes.