OMNISPORT in het CAS

 

Bewegen en sport voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking

 

Het Centrum voor Aangepast Sporten (CAS Leuven) biedt tijdens het schooljaar wekelijks diverse omni-sporten aan. Deze sportactiviteiten zijn bedoeld om met verschillende bewegingsvormen en sporten kennis te maken. Ook wordt er gewerkt aan de fysiek fitheid èn het plezier in het (samen) bewegen.

Er worden telkens 3 trainingen opgebouwd rond eenzelfde sport. Dat kunnen zowel atletiek, boccia, als rolstoelbasketbal of andere sporten zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.

De trainingen vinden wekelijks plaats in de zaal De Nayer van Faber KUL ( Sportkot ) in Leuven. Een vaste trainer leidt de trainingen samen met studenten. Sportrolstoelen en aangepast materiaal voor kinderen en jongeren zijn ter beschikking.


Afhankelijk van de interesse zullen de trainingen plaatsvinden ofwel op zaterdagvoormiddag van 10.00u tot 12.00u ofwel op donderdag van 17.00u tot 18.00u. Voor de verplaatsing op donderdag is begeleiding voorzien van Windekind naar de sportzaal.

 

Noah, leerling van de school Windekind in Leuven, getuigt: “ ik sport elke donderdag hier in Leuven omdat er in de buurt van Bonheiden en Mechelen geen dergelijke sporten georganiseerd worden voor jongeren met een fysieke beperking èn het is dicht bij school.

De sporten die ik dit jaar het leukste vond waren badminton, voetbal en basketbal maar ook atletiek, boccia, circustechnieken. Ik krijg altijd een echte sportrolstoel! Andere typisch Australische sporten vond ik ook fijn om te doen. Mijn trainster Katina ( die uit Australië komt maar nu in België woont) doet dat heel goed. Ik kan ze goed verstaan want ze spreekt Nederlands en soms Engels maar ik vind dat geen probleem.

Ik zou nog willen zeggen dat het leuk zou zijn mochten leerlingen en leerkrachten van Windekind eens komen proberen en samen met mij een toffe sportgroep kunnen vormen want nu sport in alleen samen met Lennert en de stagiairs. Volgend jaar zou ik graag meer mannelijke stagiairs als begeleider willen.

Ik dank alle medewerkers en trainster voor jullie steun en ik vraag mijn mama of ik volgend jaar mag terugkomen.”

Wie interesse heeft, kan contact nemen met Janne Kerremans, Praktijkassistente Aangepaste Bewegingsactiviteiten,Faculteit Bewegings-& Revalidatiewetenschappen Tervuursevest 101 Leuven 3001 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bellen kan ook naar 016 329 127