Sarah: badminton is de max!

 

Hallo,

Ik ben Sarah en ik speel al 10 jaar badminton bij de plezantste badminton-club van het land. Smashing Leuven is de VE-Badminton afdeling van het Centrum Aangepaste Sporten oftewel KAS (CAS) zoals wij zeggen. Onze badmintonafdeling is opgericht in 2007 en bestaat nu 10 jaar. Een feestjaar dus! Ik ben er van in het begin bij. Ik denk dat ik ook wel de speelster ben die al het langste lid is van de club. Daarvoor speelde ik, ook bij CAS, tennis. Dat was wel een beetje moeilijk voor mij. Ik raakte niet zoveel ballen. Ik was dan ook heel content toen de badminton werd opgestart. Pluimen vliegen wat trager dan ballen. En het terrein is een beetje kleiner ? ? ?


Al heel snel waren we met 30 speelsters en spelers die wekelijks op donderdagavond een uurtje samen badmintonnen. Niet zo maar badmintonnen! Met echte trainers. En ook met stagiaires. Met veel geduld en veel goede raad helpen ze ons. Onze trainingen zijn heel leuk. We trainen in verschillende groepjes op ons eigen niveau, tempo en kunnen. We leren hoe we onze racket goed moeten vasthouden zodat we nog beter de pluim raken. En waar we best op het terrein staan om de mooiste punten te scoren. Backhand, forehand, opslag ….. allemaal fluitje van een cent ondertussen. Soms spelen we tijdens de training ook een matchke tegen elkaar. Dat is super plezant. Maar je wordt er ook een beetje moe van. Dat is gezond zeggen ze. Je kan ook deelnemen aan badminton-ontmoetingen met andere clubs. Tijdens deze toernooien spelen we matchkes tegen spelers en speelsters van hetzelfde niveau. Altijd spannend en super plezant. Onze trainers zijn er dan ook. Tijdens de matchkes staan ze ons met raad en daad bij. En een medaille krijgen we altijd! Ondertussen ken ik bijna alle spelers en speelsters van de andere clubs. Een (h)echte vriendenkring is het geworden. Zeker meedoen!

De laatste jaren mag ik ook onze club vertegenwoordigen op de Special Olympics België (SOB). Dat doe ik meestal met Ine. Ine is mijn goede vriendin die ook in Smashing Leuven speelt. Special Olympics zijn speciaal en super leuk. We zijn dan met meer dan 200 badmintonners. De SOB duren zo’n 3 dagen en tijdens die dagen speel ik zo’n 6 matchkes. Met echte scheidsrechters. En kei-veel publiek en supporters. Verleden jaar heb ik in mijn reeks een zilveren medaille gewonnen. Ik heb geweend van geluk toen ik mijn medaille op het podium in ontvangst nam. En ik denk dat ik mijn trainers, die er ook waren, ook een beetje heb zien wenen van geluk. Echte schatten zijn het.

Dit jaar gaan de Special Olympics door in Lommel van 25 tot 27 mei 2017. Wij zijn er met 3 CAS-badmintonners: Ine, Lorenz en ikzelf. Zeker komen supporteren hé! Badmintonnen bij CAS – Smashing Leuven is de max. Sarah